Relevee apartamente si/sau construcții

servicii relevee apartamenteReleveul reprezintă o reprezentare grafică la scară a elementelor unei construcții, ale unui ansamblu de construcții sau ale unui detaliu constructiv in urma masurării acestora.
Pentru diferite tipuri de documentatii cadastrale este necesară intocmirea releveului constructiei sau apartamentului acesta facand parte din cuprinsul documentației cadastrale respective (apartamentări, reapartamentari, inscriere dezmembraminte, schimbari de destinatie)
Realizarea releveului pentru intocmirea unei documentații cadastrale este 


Exista insă si situații in care nefiind nevoie de o documentație cadastrala specifică, proprietarul doreste realizarea releveului constructiei sau apartamentului din diferite motive cum ar fi:
- se doreste evaluarea imobilului in vederea accesarii unui credit bancar 
- se efectueaza amenajari sau recompartimentari interioare
- se incheie contracte de locatiune cu privire la anumite parti ale constructiei
- se doreste evidetierea spatiului interior pe categorii de suprafete si importanta
- se doreste calcularea sau recalcularea valorii de impozitare a constructiei


Pasii ce se parcurg pentru realizarea releveului

Contactati-ne in vederea realizarii releveului sau releveelor constructiei si/sau apartamentelor.
După ce stabilim de comun acord cu dumneavoastră, detaliile contractuale, putem incepe realizarea releveului cea ce presupune parcurgerea a două etape distincte:

A. Etapa de teren   In care ne vom deplasa la constructie pentru a efectua toate masuratorile necesare in scopul determinarii releveului constructiei si/sau apartamentului. Realizarea masuratorilor se face de regulă in prezenta proprietarului sau a reprezentantului acestuia. Masuratorile se pot insa realiza si in lipsa proprietarului caz in care proprietarul trebuie să puna la dispozitia echipei de teren informatiile tehnice necesare desfasurarii cat mai facile a lucrarilor si să permita accesul acesteia in cladire.

B. Etapa de birou   In care vom prelucra datele rezultate din masuratori si vom intocmi releveele in conformitate cu solicitarile beneficiarului. Pe parcursul prelucrarii datelor este posibil sa fie nevoie ca beneficiarul să participe la rezolvarea unor aspecte de natura tehnică, participare care se poate realiza fie la birou fi prin mijloacele de comunicare (email, fax, etc..)


Legislatie relevanta

Legea nr.50/1991 republicata

scroll back to top
Copyright © 2024 Cadastru | topografie | carte funciara. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.